adblock



Το adblock είναι ένα πρόσθετο για το mozilla firefox και τον google chrome το οποίο αποτρέπει την εμφάνιση διαφημίσεων στις σελίδες του interent.
Για να ανοίξουμε τα πρόσθετα στο firefox πηγαίνουμε από το εργαλεία-πρόσθετα. Αλλιώς μπορούμε να γράψουμε στην μπάρα διευθύνσεων "about:addons" και πατάμε enter.

Στα πρόσθετα θα δούμε ένα πεδίο αναζήτηση. Εκεί θα γράψουμε adblock plus. Θα εμφανιστούν πολλά αποτελέσματα. Το σωστό ειναι συνήθως το πρώτο. Η τελευταία έκδοση λέγεται "adblock plus 2.6.9.1-signed".
Κάνουμε κλικ στο εγκατάσταση και είμαστε έτοιμοι.
Στο google chrome η διαδικασία είναι παρόμοια. Εδώ τα πρόσθετα ονομάζονται επεκτάσεις (extensions). Μπορούμε να πάμε από το μενού εργαλεία- περισσότερα εργαλεία - επεκτάσεις. Αλλιώς μπορούμε να γράψουμε στην μπάρα διευθύνσεων: "chrome://extensions”.
Κάνουμε κλικ στο αποκτείστε περισσότερες επεκτάσεις. Θα μας οδηγήσει στο chrome web store και εκεί θα κάνουμε αναζήτηση για adblock plus. Εδώ η αναζήτηση θα μας δείξει αρκετά αποτελέσματα. Το σωστό είναι αυτό που λεει "adblock plus προσφέρεται από adlockplus.org". Θα κάνουμε κλικ στο κουμπάκι προσθήκη.